Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Från vilken planet kommer du, Katarina Gustavsson?

Med anledning av Katarina Gustavssons inlägg i DD 15 januari om Folkhemmet kan man bara fråga sig; Vilken planet har hon ramlat ner från?

Det som tillskrivs "Folkhemmets baksida" har roten i tidig 1900-tals rasforskning och hygien som vurmades för i hela Europa, och denna kvasiforskning stödde sig nazismen på, även svenska nazister.

Men det sägs ju att KD är SD för kvinnor, så det kanske inte är så konstigt att det spårat ur

Att tillskriva alla hemska baksidor i Sverige under 1900-talet på Folkhemmet, och därmed indirekt på socialdemokratin är samma vulgärpropaganda och "fake news" som växt fram de senaste åren, bland annat flitigt tillämpad av Sverigedemoktraterna (SD). Men det sägs ju att KD är SD för kvinnor, så det kanske inte är så konstigt att det spårat ur.

Om det finns något kristligt bakom att du kallar dig Kristen Demokrat, kan du i din stillhet begrunda Guds åttonde bud: Du ska inte bära falsk vittnesbörd mot din nästa.

Rolf Christiansson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips