Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fundering om nyanländas pensioner

Jag började tjäna in lite till pensionen vid ålder 16-19 års ålder. Från det att jag var 20 år har jag arbetat heltid till och med 61 års ålder. Efter egen stressdiagnos tog jag pension vid 61 års ålder.

Nu är jag 63 år och mår jättebra. Min allmänna pension 2019 är brutto: 13 595 kronor per månad. Efter skatt blir det netto: 9 720 kronor per månad.

Gränsen för fattigpensionär i Sverige (netto efter skatt) ligger på 12 500 kronor i månaden.

Mitt heltidsarbete har jag utfört i över 41 år vid en statlig myndighet, men jag får nu leva som fattigpensionär

Mitt heltidsarbete har jag utfört i över 41 år vid en statlig myndighet, men jag får nu leva som fattigpensionär.

Min fundering gäller de nyanlända personer som kommer till Sverige, i en ålder på kanske 35-40 år. Vad har de tjänat in till pension i Sverige? De flesta har vid 65 års ålder arbetat i Sverige under en mycket kort tid eller kanske inte alls. Vad kommer detta att generera underlag för pension i Sverige? Vem ska då bistå dessa nyanlända personer med medel för bostad, mat med mera? Jo - det blir naturligtvis kommunernas försörjningsstöd. Detta kommer att få en ände med förskräckelse.

Min bedömning är att detta för Sveriges kommuner kommer att bli en ekonomisk katastrof, se bara på Filipstads kommun.

De tidigare Ian och Bert och nu Jimmie Åkesson, har sedan många år haft en sund inställning. Men detta är inget som partierna V, MP, S och även C och L har förstått. Dessa folkvalda har ju sina kommande pensioner väl tryggade för framtiden.

Vart ska detta sluta

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips