Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Fyrverkerierna på Dalhalla borde avskaffas

Sedan 1998 har Dalhalla haft en traditionell fyrverkerikonsert som avslutning. De senare åren har dock inte konserten lockat så många besökare. Detta trots att vi i år fick höra bra artister som Tommy Körberg, Shirley Clamp och den underbara duon Good Harvest.

Kanske behövs det inte längre en fyrverkerikonsert? Det är dags att traditionen med fyrverkerier avslutas och att man ser på andra, nya koncept, som kanske kan locka en större publik till Dalhalla.

Kanske kan det vara en idé att satsa på ett "Visual Koncept" som Dalhalla Opera gjorde med "Visual Relief"? Det är ett företag som skapar en unik scenografi som visas i samband med större produktioner. Det kanske är ett dyrbart tillägg, men för att skapa nya upplevelser som ska dra mycket folk, måste man utveckla mer.

Jag tror att om det finns ett intresse för nya upplevelser på Dalhalla och då bör man satsa på detta.

För övrigt var det ett mycket vackert arrangmang av Autumn Leaves som spelades av Good Harvest tillsammans med Dalsinfoniettan. Jag hoppas det görs en platta med Good Harvest och Dalasinfoniettan inom en snar framtid!

Andreas

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips