Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gäller inte lagar och regler i Leksand?

Gäller inte Lagar och regler för politiker och tjänstemän i Leksands Kommun? I en artikel i Dala-Demokraten den 11 Juli 2020 berättas det om ett planerat bygge i Åsleden. Det är ju inte bara hur hur huset ska se ut som är ett stort frågetecken. I slutet av artikeln har samhällsbyggnadsnämndens ordförande, tillika vice kommunalråd sagt att, marken som är skogsmark, har sålts enligt gällande riktlinjer som ett rent tjänstemannaärende. Man kunde kanske tänka sig att man vet vad som gäller i Leksands kommun efter omarronderingen Leksands östra, en omarrondering som Leksands kommun själv har initierat.

Inget skifte får vara mindre än fem hektar. Den som ska köpa skogsmark måste ha förvärvstillstånd, för att få förvärvstillstånd så måste man ha en jordbruksfastighet tidigare. Alltså, marken skulle ha annonserats ut som skogsmark och sålts till en skogsägare. Här har man tagit sig förbi detta. Man kunde förvänta sig att kommunpolitiker och tjänstemän följde de regler som gäller och att man har någon form av moralisk kompass. Men här bryter tjänstemän mot lagar på delegation av politikerna. Gäller inte lagar och regler alla?

Skogsägare Leksand

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips