Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gemenskap i coronatider

Annons

I dessa coronavirustider finns det inte så mycket positivt att rapportera om. Men häromkvällen fick jag en positiv upplevelse när jag kollade italiensk tv via satellit. 

Det var en typ av okommenterat pausprogram med sång på cirka 20 minuter och man fick se korta filmklipp från framförallt de norditalienska städerna Milano, Turin och Parma. Det var inslag med skönsjungande, flaggviftande invånare från balkonger och fönster. Några sångare blev till och med ackompanjerade i bakgrunden av gitarr eller elorgel. Underbar vacker italiensk sång ekade mellan husraderna.

Italienarna måste ju sysselsätta sig med något under karantänen, resonerar de. Varför då inte sjunga? Denna korta sångunderhållning var faktiskt avsevärt bättre och mer underhållande än Melodifestivalen och European Song Conterst. Det är bara en typ av "plastisk svengelsk" popsång och musik. För omväxlings skull var det också fantastiskt att höra skönsång på italienska.  Det var häftigt och uppfriskande!

C-G Pernbring 

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips