Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gör rätt för flickan i Borlänge

Till ansvariga politiker och tjänstemän i Borlänge Sveriges trevligaste stad(?) där man förstör en 13-årig flickas liv. Hon är helt traumatiserad enligt handlingarna.

Är det viktigare att rädda socialtjänstens ansikte än att göra rätt och se till vad som är bäst för flickan och hennes utveckling?

Är det viktigare att rädda socialtjänstens ansikte än att göra rätt och se till vad som är bäst för flickan och hennes utveckling?

Vad är det för personer som arbetar med ärendet på socialkontoret i Borlänge? Är det någon i förvaltningen eller bland Borlänges politiker som skulle tycka att det vore okej att rycka upp sitt eget barn från hemmet och låsa in detta på ett HVB-hem? Är det en tryggare plats?

Rätten att prata med journalister är grundlagsskyddad. Socialtjänsten i Borlänge försökte ändå tysta ner ett föräldrapar som ville prata med SVT:s journalist. De behöver rannsaka sig och sätta sig in i vad som är bäst för flickan utan att gömma sig bakom sekretess. Kanske det även behövs utbildning för personalen i vad lagen säger om meddelarfrihet. Det är bedrövligt att höra en socialtant läxa upp föräldrar som de vore små barn.

Barnkonventionen är lag

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips