Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gräsklippare - sommarens marodörer

En modern bil med bra avgasrening får endast gå på tomgång max en minut. I vissa orter är all tomgångskörning förbjuden. Däremot är det fritt fram för dessa marodörer som kallas gräsklippare.

Timme efter timme mullrar dom, som om det vore bombplan som bombade Dresden sönder och samman under andra världskriget. Bor man som jag, mitt inne i Mora, så har man en mängd gräsområden runt omkring och olika fastighetsägare som i tid och otid ska klippa sina gräsmattor ner till svålen.

Grässtrån får inte vara längre än en halv centimeter och blommor och växter är tabu

Grässtrån får inte vara längre än en halv centimeter och blommor och växter är tabu - trots att våra bin och humlor behöver dem för överlevnad och även för planetens överlevnad.

Jag kan nog räkna till 7-8 olika fastighetsägare i närheten där jag bor och alla kör de med dessa gräsklippare.

Om varje fastighetsägare kör två timmar, så blir det med alla cirka 16 timmar som dessa marodörer får stänka ut avgaser mitt inne i Mora. Det är avgaser i form av lukt och ljud. Att inte Miljökontoret bryr sig, det vet jag, för jag har anmält detta många år utan resultat.

Motorgräsklippare får väsnas och spruta ut avgaser timme efter timme, men en bil får inte gå på tomgång mer än en minut.

För binas skull är det tur att vi har blommor på våra balkonger här på Hantverkaregatan.

Sven Oskar Herbert Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips