Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Greiders ledare är rena tändvätskan

Göran Greiders ledare i DD den 9 november är rena tändvätskan för oss som med sorg i hjärtat konstaterar att Löfven är ute på djupt vatten när han är mer trogen januariöverenskommelsen än socialdemokratisk ideologi. Obegripligt, särskilt då är kommen ur djupet av arbetarrörelsens fackliga led.

Den ideologiskt tänkande Håkan Juholt skulle sannolikt inte ha svikit arbetarklassens ideal på det sätt som nu sker. Men så var han hatad av borgarklassen och motarbetad av högersossar - däremot älskad av fotfolket.

Jag lyssnade för en tid sedan på lördagsintervju med en förnöjd Annie Lööf på radions P1 och senare på SVT:s sändning från en triumfatorisk Centerpartikongress.

Då kändes det att Stefan Löfven var avklädd ända in på bara skinnet.

Det borde mullra kraftfullt inom arbetarrörelsen över privatiseringarna

Det borde mullra kraftfullt inom arbetarrörelsen över privatiseringarna, där välfärd och skola hanteras mer av giriga profitörer än av människors behov. Privatiseringarna har gett obetydliga fördelar för vanligt folk och absolut ingenting till landsbygden.

Den nu aktuella slaktningen av Arbetsförmedlingen är så urbota dum att det borde tänkas om – och förändra det som behövs, inte till meningslös privatisering.

Att en panikfäktande L-ledare fångat upp Af-eländet är dock inget att lita på.

Sune Back, Björbo

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips