Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Gud finns inte

När jorden var platt konstruerade makthavare religioner, som de okunniga folkmassorna skulle följa. Religionerna är uppbyggda med ett andligt väsen, som har egenskapen av att vara allsmäktig. Sålunda kan inte guden ifrågasättas och makthavaren, kung, överstepräst eller liknande, är självutnämnd tolkare av guds budskap. En hel del av dessa är bara praktiska regler innan modernare rättsväsen har etablerats. Jag finner inget gudomligt i de tio budorden.

De heliga skrifterna är skrivna av äldre skäggiga män

De heliga skrifterna är skrivna av äldre skäggiga män. Forskare har funnit att de hade två versioner att välja mellan av ”Adam och Eva” och valde då den, som var mest könsojämlik.

Nu vet vi att jorden är rund och mycket mer, bland annat evolutionen, men trots det tror väldigt många människor på en gud, oavsett namn. Vi har nobelpristagare, som trots sina skarpa hjärnor tror på en gud. Detta kan förklaras av att de indoktrinerats i gudstro från barnsben och då kan det vara svårt att tänka klart.

Det är dags att vakna upp!

Pensionär

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips