Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Har Borlänge politiker som vill stå upp för klimatet?

Annons

Sedan den 18 januari 2019 har Klimataktion Dalarna tillsammans med grupper och individer samlats varje fredag för att manifestera. Vi tror på klimaträttvisa, att människor ska gå samman för att vi behöver få slut på klimatförstörelsen.

Vårt engagemang är inspirerat av Greta Thunberg som satte sig utanför Sveriges riksdag för att Klimatstrejka.

Och även om många av oss har arbetat inom klimat- och miljörörelsen i många år, så ser vi idag med glädje hur Fridays For Future blivit ett världsomspännande fenomen där unga är progressiva och står upp för sin framtid. För andra är detta ett helt nytt engagemang och de känner lika starkt hur vi tillsammans kan göra skillnad för miljön och klimatet.

Men Borlänges politiker kommer inte med oss. Varför?

I andra städer och länder finns det modiga beslutsfattare som lyssnar och engagerar sig i klimatfrågan. De har förstått hotet mot miljön, krisen för den biologiska mångfalden och ser att människor i hela världen vill se klimaträttvisa.

I England har politiker till och med varit så drastiska att de utropat ett nationell klimatkris, vilket vi givetvis inte kan kräva av våra lokalpolitiker.

Men om det finns modiga politiker i Borlänge som vill göra oss sällskap och visa gott föredöme för sina kollegor så är chansen nu. Då kan de i sin tur göra samma sak och bli lika modiga som ni.

Andra icke politiska civilsamhällsorganisationer som Svenska kyrkan, Röda Korset, Unga Örnar, LO och andra fackförbund är såklart också välkomna.

Vi ses på varje fredag klockan 17.00 vid Turistbyrån i Borlänge centrum. Välkomna!

Rikard Rudolfsson

aktivist i Jordens Vänner och initiativtagare till Klimataktion Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons