Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Har Hedemora tomt på LSS-kontot?

Att LSS är dyrt för kommunerna är ingen hemlighet, inte heller att det nu i många år sparats in på såväl assistenter och ledsagarhjälp.

Därför är det med förvåning och irritation jag nu finner att Hedemora kommun inte öppet kan stå för att det är den tomma kassan på LSS-kontot som gör att man nu drar in ledsagningen för mig och min fru. Nej, istället så lägger man fram ett skäl som lyder ungefär: "Vi ser inte gärna att en nära anhörig blir ledsagare utan istället någon annan".

Varför? Är det inte den som behöver ledsagning som borde ha bestämmanderätten om VEM som den vill ledsagas av när nu ledsagning bifalles?

Nej, man vet nog mycket väl att de flesta anhöriga inte sviker utan självklart ställer upp utan den kommunala ersättning man tidigare fått.

Tänk om berörda tjänstemän öppet kunde stå för detta istället för att låtsas "omtanke" när man i praktiken försöker slippa en kostnad?

Löjets skimmer

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips