Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hellre skatteboost än nedskärningar i tomtens säck

Det blir en tvärtomjul i år. Istället för att tomten kommer med klappar till snälla barn, så går kommunpolitiker runt i hela landet och stoppar tillbaka parklekar, bibliotek och skolverksamhet i säcken.

Nedskärningarna försvaras med att det är dåligt med pengar. Men stämmer det verkligen?

Det är dags för hårda klappar för att göra samhället mjukare

De rikedomar som skapas i vårt samhälle skapar vi tillsammans: det behövs arbetare i företagen, men också någon som tar hand om barnen, som sköter om den som blir sjuk och även saker som gör att vi orkar fortsätta jobba – kultur och nattklubbar exempelvis.

Rikedomarna delas i tre delar: en del till företagsägare, en del i lön till de som arbetar direkt eller indirekt i företagen och en del som används på gemensamma saker: exempelvis skolor eller bibliotek. Det som har hänt är de som äger har fått julklappar året runt – i miljardklassen. Sänkt bolagsskatt, slopad värnskatt för att inte tala om försvunnen arvs- och förmögenhetsskatten. När det sen blir tuffare ekonomi så finns det inga pengar kvar till vår välfärd.

Det är högt tid att byta bolagsvinster mot satsningar på bibliotek och skolor. Det är dags för hårda klappar för att göra samhället mjukare. Det behövs en skatteboost istället för nedskärningar.

Noel Baba

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips