Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Helt rätt Hemköp i Hosjö!

GLAD blir man, när man handlar kött på Hemköp i Hosjö. Här kan man finna de allra läckraste bitar i kyldisken eller få dem uppskurna av trevlig expedit "som förr i tiden".

Det som gör en särskilt glad är att köttet inte behöver ge någon klimatskam eller mardrömstankar till industriell köttuppfödning. Det kött som ofta erbjuds kommer nämligen från närbelägna hagar vid Lönnemossa. Här spatserar djuren i marker som, tack vare djuren, hålls öppna, blomsterrika och vackra till glädje bör besökaren, men framför allt för de mängder insekter som trivs bland blomstren.

Brun gräsfjäril (omhuldad av EU) och violettkantad guldvinge (Dalarnas landskapsinsekt) ingår i fladdret en solig sommardag.

Eftersom affären inte själv gör någon reklam för sin insats tycker jag att de förtjänar uppmärksamhet denna väg! Köttet är dyrare, men bättre, och ger framförallt en god eftersmak!

Lennart Bratt, köttätande lepidopterolog på Hosjöbygden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips