Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare/Hemlösa katter: "Lilla katt du vet inte vad som väntar"

Denna text riktar sig till dem som inte tar ansvar för sin katt och är skrivet som ett brev till den övergivna katten.

Du har fått kämpa för att hitta mat och det är inte alla gånger du hittat ett säkert krypin där du kunnat slappna av, men sommarens varma nätter har i alla fall gjort att du sluppit frysa.

Hösten är här och det ena regnovädret efter det andra kommer. Du blir blöt och torkar inte. Fortfarande är kampen efter mat ett måste, men nu får du även kämpa för att hålla dig undan regnet, blåsten, åskan och den vinande vinden.

Snart kommer den, vintern. Den kommer med kyla, is och snö, men du har fortfarande ingen aning om vad som väntar då du ännu inte upplevt denna iskalla årstid, där din kamp att hitta mat blir svårare och svårare.

Du vet inte än vad som händer när kölden sätter in, när tassarna förfryser och din kropp bara vill ge upp för att du inte orkar mer. Ingen finns där för dig och din mage kurrar konstant. Du fryser, du skakar, men ingen värme finns och ingen hjälper eller bryr sig.

Många gånger sitter du utanför ett fönster och tittar in, du ser andra som liknar dig, men som har lyckan att kunna sitta på rätt sida av fönstret, som får mat, som slipper springa i den iskalla snön med känsliga tassar som gör så ont. Men du måste springa och du måste leva. Du hostar och mår inte bra, men du får inte komma in för du har ingen i hela världen som har plats för dig och du tillhör skaran av bortkastade, hemlösa individer som det finns så många av.

Lilla katt, du vet inte vad som väntar.

Christel Malmberg

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips