Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Högern monterade ner vår beredskap

Vår beredskap är inte så god, i motsats till vad Per Albin Hanson sa i början av andra världskriget då han sa att vår beredskap var bra, vilket den inte var.

Nu kanske jag inte ska jämföra världskrig med pandemier, men båda skapar påfrestningar i vårt samhälle, där var och en måste vara beredd på att ställa upp och hjälpa till där det behövs. Det har vi också sett, att det finns hjältar som faktiskt hjälper andra. Ja och så fick vi en pandemi med corona/covid-19.

Plötsligt hände det som ingen trodde egentligen. Funkar det så himla bra nu i privatiseringstider och fria val där marknaden sköter sig själv? Högern lyckades montera ner våran beredskap mot oförberedda händelser. Våra beredskapslager försvann, mediciner tog slut och matvarubutiker gapar tomma med "just in time"-lager.

Det är ju en rejäl skandal. Resultatet får vi lida av nu

Sjukvården börjar få brist på mycket och är redan hårt ansatt. Vi fick ju problem med leveranser av det mesta till sjukvården ganska nyligen då ett företag såg sin chans att plocka ut vinster och misslyckades totalt med sitt samhällsviktiga uppdrag till sjukvården. Det är ju en rejäl skandal. Resultatet får vi lida av nu.

Jag anser att vi ska stärka våran beredskap rejält och att samhällsviktiga företag, sjukvård, polis, skola och post skall bedrivas av staten och inte av vinstdrivande företag som suger ut vinster för egen vinning.

Sen så har vi ju järnvägen som inte heller funkat så där vidare bra med alla möjliga fel, vilket resulterat med försenade och inställda tåg. Det är faktiskt ganska irriterande att komma en timme sent till sitt jobb vilket jag själv har råkat utför.

Vart är Sverige på väg?

Jag förstår inte hur hederliga hårt arbetande svenskar kan rösta på Sverigedemokraterna och högern överhuvudtaget, för det är ju därför vi får problem i våran välfärd.

Jon Brossberg, Kopparberg

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips