Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hur gör vi för att komma tillbaka till våra normala liv igen?

Idag har jag funderat nästan hela dagen på hur våra liv ska bli efter viruspandemin. Kommer vi att tro på att då behöver vi inte fundera på att hålla avstånd till varandra? Kommer behovet av tvål och vatten att minska?

Det jag tänker mest på är om rädslan- som jag själv och många med mig kan känna av - att inte bli sjuk.

Idag lever de flesta av oss svenska medborgare ett bra liv i varma hus och bostäder. Det tycker vi är normalt att ha värme, rent vatten och en skön säng att sova i. Hur ofta tänker jag eller du på att många av oss lever sina liv utan den tryggheten? Jag tänker som du säkert förstår på de hemlösa som finns i vårt Sverige, vårt land, som anses som ett högt stående välfärdsland!

Efter att funderat en stund googlar jag på nätet och läser att cirka 33 000 personer är hemlösa och 5 900 är akut hemlösa. Sedan år 2011 är ökningen 1500 personer som blivit hemlösa. Vilken tragedi för oss svenska medborgare att det är så här i vårt fina vackra land.

Får jag önska något, så är det att våra politiker berättar för oss vad de gör för dessa olyckliga människor, alla unga, gamla och barn, samt vilken hjälp som är planerad inför den framtid som kommer efter coronapandemin. Det skulle jag vilja veta, för de politiker som kan svara på frågan och hitta hållbara permanenta lösningar kommer att bli Svenska Hjältar på riktigt!

Gunnel Cederquist

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips