Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hurra för årets studenter!

Öppet brev till studenterna.

Medan elever och lärare i grundskolan fortfarande kan träffa sina arbets- och skolkamrater varje dag, sitter ni tålmodigt framför era datorer. Via modern teknik kan ni möjligtvis se varandras ansikten på skärmen och höra varandras röster via högtalaren.

Det var ju inte så här det skulle bli. Alla har ni väl sett fram emot denna sista termin av plugg. Arbetet med de sista krävande skoluppgifterna skulle blandas med förberedelser och gemenskap inför studentdagen. Glädjen över att snart ta steget ut i vuxenlivet skulle varvas med vemodet över insikten i, att era dagar tillsammans snart är slut.

I år är det inte så. Er sista termin kommer att gå till historien på ett sätt som ingen kunde ana när den började. Kanske har ni fått stå tillbaka lite mer än nödvändigt? Eller är sistaårsstudenter större smittspridare än sina lärare och annan personal på sina skolor, och sina tre år yngre kompisar på högstadiet?

Studentmössan är utprovad, beställd och avhämtad. Bär den med stolthet - även om inte många ser!

Inget kan göras, ingen kan stå till svars och ni har inget val. Ni har bara att acceptera att just i år, precis i er mest glädjefyllda och förväntansfulla tid blev det så här.

Om några veckor väntar studentdagen och den kommer även ni att minnas, men på ett helt annat sätt än tidigare års studenter.

Studentmössan är utprovad, beställd och avhämtad. Bär den med stolthet - även om inte många ser! Plocka fram glädjen bakom besvikelsen och ta emot våra hyllningar på håll - det är ni värda!

Hurra!

Mamma och student 1987

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips