Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Hyllning till Fridays for future

Annons

I Falun fick jag den stora förmånen att som Miljöpartist i opposition vara med och ta emot cirka 1000 underskrifter med kravet att utlysa klimatnödläge i Falun. Kommunstyrelsens ordförande Joakim Storck tog emot listorna för den politiska ledningen. Annars var få, om ens någon allianspolitiker på plats.

En vacker sten, 40 kilo tung, med inskriptionen ”Klimatnödläge här och nu” följde med listorna. Miljöpartiet Dalarna har officiellt ställt sig bakom de krav som våra unga ställer på världens makthavare. Miljöpartiets tre solidariteten, med djur och natur, jorden alla folk, samt kommande generationer är en solid grund att stå på i den nödvändiga omställningen.

Det omställda rättvisa samhälle vi i Miljöpartiet vill ha, är tusen gånger bättre än det samhälle vi har nu

Vi vill ge våra barn rent vatten, ren luft, ren giftfri mat och en natur där den biologiska mångfalden skyddas. Tyvärr går utvecklingen åt helt fel håll. För att vända den måste vi ta krafttag här och nu!

Du kan vara säker på att det omställda rättvisa samhälle vi i Miljöpartiet vill ha, är tusen gånger bättre än det samhälle vi har nu. Istället för kortare arbetstid, mer tid med våra barn, nära och kära, mer konst och musik, har vi fått ökad utrotning av arter, klimatförstörande utsläpp, ökade klyftor, ojämlikhet och otrygghet. Med er hjälp kan och vill Miljöpartiet ändra på detta.

Vi vill ha ett samhälle där människor kan leva i harmoni med varandra och i balans med naturen. Ett samhälle som bara är bra för några få är snart inte bra för någon. Det goda samhället finns runt hörnet och alla kan hjälpa till!

Miljöpartiet de Gröna i Falun genom Maj Ardesjö, ordförande

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips