Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I december ökar våldet i nära relationer

Ja, julen närmar sig med stormsteg, men det innebär inte att alla får julfrid eller lugn under denna helg. Du är kanske en av dem som sett dina familjemedlemmar supa redlöst Kanske har du sett skräcken i barnens ögon när de sett sin mor slagen, svullen i käken och blå i ärmarna efter hårda nypor.

Kom ihåg att din anmälan kan rädda ett liv eller fler

Våld i nära relationer ökar i december. Och ett barn som blir vittne till våld eller andra övergrepp utsätts för en mycket traumatisk upplevelse. Det värsta är att våldet är en hemlighet som blir en stor börda för de barn som inte vågar berätta och som lever i våldets skugga. Därför måste vi ha en stor beredskap att stötta de drabbade. Även som granne borde man vara uppmärksam på avvikelser i sin närmiljö. Våld förekommer i alla typer av familjer och parrelationer. Och eftersom våldet ofta sker i hemmet så är det särskilt skadligt eftersom fler drabbas av det.

Har du misstankar att våld begås i din närhet? Säg till! Våga ring till polisen eller kontakta annan myndighet. Tveka inte, kom ihåg att din anmälan kan rädda ett liv eller fler. Våld i nära relationer är fortfarande tabubelagt. Därför ska man synliggöra det så att fler kan bli hjälpta av det.

Och med detta hoppas vi att juletid ska vara en fridfull helg för alla familjer.

Katarina Gustavsson (KD)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips