Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: I Säter finns en enklare väg in i den kyrkliga gemenskapen

Samlingslistan är en enklare väg in den kyrkliga gemenskapen, en unik möjlighet som ytterst få känner till i Säter.

I valtider så försöker de olika partierna överträffa varandra just för att positionera sig inför upploppet på valdagen och för sina väljare. Egentligen så vill alla politiska partier göra i stort sett samma saker, de är bara lite olika förpackade.

Eftersom kyrkan inte bara är ett trossamfund så har coronapandemin slagit oerhört hårt mot kyrkans alla aktiviteter. Gudstjänster, ungdomsverksamhet, kör- och musikgrupper och även diakonin, för att bara nämna några. Tittar man i väljarundersökningar som handlar om väljarnas attityd till politik i kyrkan, så kan man skönja en viss trend. Går man ett antal år bakåt i tiden så ser man att de som då tyckte att politik i kyrkan var bra, de var  då cirka 68 procent  idag så är den siffran cirka 58 procent. Trender kommer och går, de som är riktigt bra de består.

Trender kommer och går, de som är riktigt bra de består.

Många församlingsbor både unga och gamla, kvinnor och män skulle gärna vilja hjälpa till i någon av kyrkans olika aktiviteter. Men de har också en annan sak gemensamt, de vill inte gå med i något av de politiska partierna, de vill vara fria men ändå kunna ha en möjlighet att kunna påverka och göra sin röst hörd i kyrkans alla aktiviteter.

Säterbygdens församling är faktiskt lyckligt lottad, där finns nämligen Samlingslistan som är partipolitiskt obunden och den har inget moderparti som man behöver ta hänsyn till. Men vi har heller ingen partikassa att ösa ur för att marknadsföra oss, därför handlar vårt engagemang mycket om frivilliginsatser. Samlingslistan är en grupp människor som brinner för sin kyrka och som värnar om både kyrkans kulturarv och dess traditioner. Röstar du på oss i kyrkovalet, då blir vi din förlängda arm in kyrkans olika verksamheter och vi lovar att framföra just dina önskemål.

Matts Andersson

Samlingslistan

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips