Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Icachefen borde lära om

Jag skriver denna insändare med anledning av att Ica-chefens uttalande.

I radioprogrammet Släktband berättades en gång om hur en gruvarbetare för drygt 100 år sedan blev vräkt från sin bostad tillsammans med fru och barn. Mannen hade varit med i en strejk för bättre arbetsförhållanden. Bostaden var del av lönen och därför vräktes familjen.

Mycket till det bättre har hänt sedan dess. Efter att de fackliga organisationerna blev tillåtna och det även blev tillåtet att vara medlem i fackförbund har arbetstiden blivit kortare och stora förbättringar i arbetsmiljön har skett.

Min första tanke var att alla borde sluta att handla på Ica Maxi men sedan kom jag på att om kundunderlaget för affären minskar drabbar det personalen

Själv insåg jag hur mycket facket betydde när jag under ett antal år arbetade i några andra länder. Ju mindre fack dess sämre förhållanden på arbetet där USA stack ut som sämst i klassen.

Alla landvinningar måste dock försvaras och så även i Sverige. Utländsk lågavlönad arbetskraft utför arbeten i Sverige när utländska arbetsgivare anlitas inom olika branscher för att det blir billigare för beställaren. Fackets arbete för rimliga löner och förbättringar i arbetsmiljön hänger på en skör tråd.

Ett lågvattenmärke som visar att ibland finns inte ens den sköra tråden är när chefen för Ica Maxi i Mora säger ”äckel-facket”. Min första tanke var att alla borde sluta att handla på Ica Maxi men sedan kom jag på att om kundunderlaget för affären minskar drabbar det personalen. Bättre då att tala med denne chef och att försöka sprida om hur viktigt det är att vara med i facket samt att visa att jag står på personalens sida.

Chefen på Ica Maxi ska inte bara skämmas, han behöver ända in i ryggmärgen ändra sin inställning till att hans personal är fackligt ansluten. Det gagnar både personalen och arbetsgivaren.

Som avslutning vill jag tacka hela personalen på Ica Maxi för den mycket fina service jag får av dem. Deras goda bemötande gör, att det alltid är roligt att gå till Ica Maxi och handla. Chefen borde lära om och börja visa sin anställda sin uppskattning i ord och handling.

Annika Rullgård

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips