Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Inför återkommande körkortstester!

Annons

Att bli gammal innebär för många, att man får försämrad reaktionsförmåga. Det blir svårare att reagera i den hasighet som krävs i vissa trafiksituationer.

Självklart bör många äldre lägga ifrån sig sitt körkort, vilket man med stigande ålder oftast gör. Man får inte utsätta vare sig själv eller andra för fara.

Det borde lagstiftas om att alla förare återkommande ska genomgå lämplighetstester. Kanske genom en gruppträff med information och diskussion, samt att de ska skriva under på och redogöra för vilket alkohol-drog-medicinbruk hen har. Detta borde göras för alla bilförare vart tionde år och kanske vartannat år för bilförare som är över 70 år.

Likaså borde personer som har kända missbruksproblem eller som befinner sig i riskzonen för missbruk, obönhörligen registreras.

Likaså borde personer berätta om man brukar köra efter att man jobbat ett nattskift.

Vi borde kankse ha vissa restriktioner vid bilkörning efter nattskift?

Vi borde kankse ha vissa restriktioner vid bilkörning efter nattskift?

Det skulle vara intressant att se någon form av presentation av sammanställd fakta. Vilka är det som vanligtvis orsakar svåra olyckor i trafiken?

Likaså bör rätt frågor ställas i samband med en utredning om huruvida en person är lämplig som bilförare. Förutom direkt onyktert tillstånd så finns även andra saker som påverkar körningen. En individ som arbetat nattskift jämställs i bilkörningssammanhang med att ha en promille alkohol i blodet. Det är icke att förringa.

Småbarnsföräldrar som sovit dåligt, de är säkert inte heller bra bilförare. Likaså människor som ofta festar till med alkohol eller andra droger, de är väl olämpliga som förare?

Nej, inför enkäter där bilförarna måste intyga "på heder och samvete", och ha återkommande kontroller, det är viktigt, åtminstone då det gäller att rädda liv!

Gostyposty

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons