Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Inför sommarjobb till alla unga i Falun

Annons

Kristdemokraterna i Falun under många år har drivit frågan om sommarjobb för de unga i Falun. Vi har tidigare lagt motion om sommarjobb för alla och motionen blev bifallen och då ökade antalet unga som fick sommar jobb, tack vare vårt enträgna arbetet som varade under längre tid.

En kvarleva som socialdemokraterna glömmer, är att kommunen inte har tagit vare sig praktikanter eller sommarjobbare i den utsträckning vi efterlyser. Anledningen kan ha varit brist på handledare men engagemanget har också varierat kraftigt. Det privata sektorn har varit den som har tagit in flest praktikanter.

Vi får inte glömma att vi har haft omval i Falun som kraftigt har försenat en hel del saker i vårt arbete i kommunen. Sommarjobb är viktigt och är ett fönster mot världen, är en biljett och entré till vuxenlivet, samt inkörsport för många unga att prova olika yrkeskategorier såsom bristyrken som inom kort kommer att göra sig påminda om vi inte aktivt lättar för unga att texta olika val i form av praktikplatser.

Sommarjobb är viktigt och vi ska självklart göra vårt bästa för att ge våra unga den unika chans till ansvar och egen försörjning.

Katarina Gustavsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons