Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inga gråtande barn i biosalongen

Folkets Hus i Säter visar traditionsenlig julaftonsfilm i år som vanligt.

Lennart Götesson påstår i en artikel i Dala-Demokraten den 26 november att Folkets Hus i Säter i år bryter en 29 årig tradition genom att inte visa en Disneypremiär på julaftonsbion.

Götesson hävdar vidare att många barn kommer att bli ledsna och föräldrar kommer att bli besvikna då de inte kan skicka barnen med sina mor/farföräldrar på bio medan de själva stannar hemma och kokar julskinkan. Inget annat duger än en Disneypremiär, då det vore som att byta ut julgranen mot en (jul) tall?

Detta är inget annat än kvalificerat trams och svammel ämnat att misskreditera Folkets Hus i Säter

Detta är inget annat än kvalificerat trams och svammel ämnat att misskreditera Folkets Hus i Säter.

Det förhåller sig faktiskt så att den ”29-åriga traditionen” redan bröts 2006 då man visade filmen ”Bortspolad” som inte är en Disneyfilm. Inga rapporter inkom, mej veterligt, om några gråtande barn eller tandgnisslande föräldrar med misslyckade julskinkekok som följd.

Från 2006 till idag har endast två Disneyfilmer visats på julafton.

I år har vår duktiga filmsättare försökt att få en världspremiär framflyttad en dag för att bjuda våra besökare på något speciellt då vi firar 30-årsjubileum. Hon lyckades med detta men filmbolaget ställde sådana villkor att det blev omöjligt för oss, av ekonomiska skäl, att anta erbjudandet.

Därför valde vi filmen ”The Queens Corgi” och att visa den till reducerat pris för att det är ett jubileum. Säters dragspelsgille underhåller som vanligt och Coop delar ut gratis godispåsar. Allt blir som vanligt i år förutom det billigare priset. Biljetter säljs genom Visit Dalarna.

Nu återstår bara att söka en förklaring till Götessons utspel då han uppenbarligen inte vet vad han talar om? Götesson är kulturnämndens ordförande och tillika adjungerad ledamot i Folkets Hus styrelse utsedd av kommunstyrelsen. Han har alla möjligheter att få all information som är tillgänglig. Han har alla möjligheter att framföra sina synpunkter direkt på styrelsemötena. Ändå väljer han att gå ut i pressen med felaktiga uppgifter.

Jag kan inte se några förmildrande omständigheter i detta så slutsatsen måste bli att Götesson uppsåtligen försöker misskreditera Folkets Hus i Säter.

Om min slutsats är riktig så är Götesson ytterst olämplig att inneha posten som kulturnämndens ordförande och ska definitivt inte ingå i Folkets Hus styrelse.

Men som sagt, vi håller hårt på våra traditioner och visar två föreställningar av The Queens Corgi på julafton, till reducerat pris, och två föreställningar av Frost 2 på juldagen.

Alla är välkomna!

Folkets Hus arbetsutskott genom Horst Bodinger

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips