Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen som är sjuk bryr sig - hur Region Dalarnas logga ser ut

Ni politiker får skylla er själva att medborgarna i allt större utsträckning förlorar tilltron till er. Hur kan ni slösa bort pengar på banaliteter som grafisk design och konsultarvoden för detta ändamål?

Jag skriver den här insändaren angående designbytet på informationsmaterial och Region Dalarnas logga som skedde tidigare i år.

Ingen som är sjuk eller behöver uppsöka vården i annat ärende bryr sig om vilken design det är på skyltar, brevpapper med mera. Inte heller personal, som varje dag kämpar för att bota och stötta sjuka, bryr sig om vilken design det är på skyltar och brevpapper.

Så en fråga angående Avesta Lasarett; Vad är det för fel på den stora, fina mycket funktionsvänliga huvudentrén? Det finns 4-stjärniga hotell som inte har sådana lyxiga entréer. Som det är nu, finns fina automatiska dörrar, släta fina golv och ett stort glastak vilket gör att ingen behöver bli avsläppt i regn eller rusk.

Det blir stopp, för att en del går för fort och andra för långsamt, någon blir yr i huvudet och någon kämpar på med en rullator eller kanske med en käpp

Nu ska man installera en snurrdörr. Har ni sett hur situationen många gånger blir i en sådan? Jo, det blir stopp, för att en del besökare går för fort och andra för långsamt, någon blir yr i huvudet och någon kämpar på med en rullator eller kanske med en käpp.

Än en gång blir det slöseri med pengar! Varför frågar man inte medborgarna om råd innan, det är ju de som använder installationerna? Likaså personalen? Varför frågar man inte dem innan man gör bort sig i den offentliga förvaltningen?

Jag säger det igen; ingen som verkligen är i behov av vård och omsorg - och ingen som ger vård och omsorg, bryr sig i hur loggan ser ut. Men de bryr sig mycket, när det gäller hur lätt det är att ta sig in och ut till en vårdinrättning eller förvaltning. Och vet ni? De bryr sig också om hur mycket pengar det går åt till att vara sjuk och vad man skulle kunna ha fått för de "bortslösade" pengarna i form av någon ny användbar maskin/behandlingsmetod etcetera.

Eva Moreno

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips