Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ingen trygghet inom äldreomsorgen

Kontinuitet. Skyddsutrustning. Skitsnack! Vi som arbetar inom Borlänge kommuns äldreomsorg får visir tillverkade av overheadplast och disksvampar.

All personal ska dela på ETT sådant som ska ligga hemma hos vårdtagaren. Det ska spritas av efter användning, sen ligga där på till exempel hatthyllan i väntan på nästa personal. Munskydd får vi endast använda vid bekräftad covid-19, och då ett begränsat antal.

Säg att den smittade har besök av hemtjänst fyra gånger om dagen, då tilldelas vi fyra stycken munskydd... Skulle vårdtagaren larma eller vara i behov av ett extra tillsynsbesök så står vi där utan.

Handskar, skoskydd, förkläden och handsprit är en bristvara. Vad gör vi när det tar slut? Man får ont i magen.

Inte ens en livsfarlig smitta tycks kunna stoppa Borlänge kommuns snålande och sparande

Vår enhet har varit indelade i mindre grupper, vilket har varit till fördel både för personal och vårdtagare. Vårdtagarna känner sig trygga med färre olika personer som kommer till deras hem och vi har mer koll på deras mående, status, rutiner. Vi har lättare att hålla koll på när till exempel mediciner, inkontinensskydd med mera behöver beställas. Nu ska vi bli en enda grupp, vilket innebär att all personal ska åka runt mellan alla brukare. Och det blir många.

Nu i coronatider kan det tyckas att man skulle försöka begränsa antalet personal som vårdtagaren träffar, men icke. Inte ens en livsfarlig smitta tycks kunna stoppa Borlänge kommuns snålande och sparande.

Undersköterska

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips