Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Inget privat alternativ efter varsel på Arbetsförmedlingen

Annons

Arbetsförmedlingen har ett enormt komplext uppdrag, där samverkan med andra myndigheter och kommuner är nödvändig för att det ska bli så bra som möjligt för den enskilde.

Gällande matchning utför privata aktörer redan idag omkring 60 procent av matchningsarbetet.

En stor del av de som får hjälp av Arbetsförmedlingen, står långt ifrån arbetsmarknaden och är i behov av vägledning när det gäller jobbansökningar, CV och personligt brev. Detta är ett viktigt och ansvarsfullt arbete som kräver stor uthållighet.

Varslet har lagts, men ännu är inget privat alternativ på plats utan det kräver offentlig upphandling som kan ta flera år.

Nu har ett varsel lagts på 4500 personer i en tid där flera företag behöver säga upp personal för att effektivisera verksamheten ännu mer. Varslet har lagts, men ännu är inget privat alternativ på plats utan det kräver offentlig upphandling som kan ta flera år. Detta kan leda till att den effektiva matchningen försämras och fördröjs.

Enligt forskning från Stockholms universitet är det arbete som utförs av Arbetsförmedlingen effektivt i en studie där 17 länder jämförts mellan åren 1985-2012.

Visst behövs arbetet bli bättre, men då måste ett annat alternativ finnas vilket saknas i det här fallet och det kan ta många år till innan det är plats.

Arbetsförmedlare

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips
Annons