Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte närmare Stockholm med flyg från Sälen

Hur tänker våra politiker? De drev igenom en flygplats i Sälen (den går väl inte så bra) och trafikplikten försvann från Mora flygplats.

Det kanske varit bättre att testa om turisterna vill flyga till "skidparadiset" - som snart saknar snö genom den globala uppvärmningen.

Det här med miljön verkar våra politiker helt glömt bort

Där kommer Mora flygplats in i bilden, dit kunde ju de plan som nu landar i Sälen gå ner. På så vis hade man sett om det verkligen är relevant att turister vill flyga för att åka skidor. Nu har vi två flygplatser inom nio mil.

Det är helt och hållet politiker som genom påtryckningar från Skistar kunde få oss att satsa 250 miljoner i skattepengar. Sedan tillkom ny väg förbi flygplatsen. Region Dalarna var med och satsade. Malungs kommun har väl också bidragit eller är det gratis med elförsörjningen?

Sedan har man nu -utan att skämmas- kommit med påståendet att vi på det här viset kommer närmare Stockholm.

Innan jag har tagit mig fram till Sälens flygplats genom att använda allmänna kommunikationer, har jag på samma tid hunnit till Stockholms central med buss eller tåg.

Att sedan komma dragande med coronans biverkningar för företagandet; använd internet. Det verkar fungera att jobba hemifrån för många.

Nej, satsa mer pengar på järnvägen, då hjälper man till för att försöka rädda lite grann av den miljöförstöring som pågår.

Men det här med miljön verkar våra politiker helt glömt bort. Det är en stor skam att man inte tänker längre "än näsan är lång". Ulf Berg, ägna dig åt Region Dalarna istället för rikspolitik.

Jan Larsson Yttermalung

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips