Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Inte okej att lata missunsamma eliten får bonusar och bidrag

Hur ska vi ha det? Vad är vi rädda för? Är snällhet skrämmande? Ska vi betala skatt? Ska vi visa förakt för människor utan högre utbildning, arbetare som överallt i vårt avlånga land ser till att samhället fungerar?

De bygger bostäder, underhåller vägar, sköter renhållning och kommunikationer, vårdar sjuka och gamla, tar hand om och fostrar barnen med mera. De arbetar hårt och betalar skatt. Råkar de ut för sjukdom eller olycka blir det ifrågasatt om de får utnyttja sjukförsäkringen till tillfrisknandet. Ofta blir svaret ett nej.

De kallar sig Elit och har direktörsbonusar

Tyvärr har vi nu fått en ny samhällskategori som visat sig inte klara av de enklaste vardagssysslor, som att hålla rent omkring sig, gå ut med sopor, kratta gården och dylikt. De kallar sig "Elit" och har direktörsbonusar. Och de måste hela tiden förses med statliga bidrag. Det är RUT och det är ROT och det är skattebidrag och så vidare. De ilsknar lätt till när arbetare förhandlar till sig en lön det eventuellt går att leva på.

När ska svenska folket enade stå upp och säga ifrån

När ska svenska folket enade stå upp och säga ifrån: "Här är vi inte bidragsberoende och vi vill inte betala skatt som till största delen ska gå direkt till denna lata och missunnsamma elit".

Ebba

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips