Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ja till att ha kyrkan som konserthus

​Det vore ganska fånigt om ett dyrt konserthus skulle byggas då lokaler redan finns för konserter i lilla Falun.

Absolut ska vi ha Lugnetkyrkan som konserthus, den är ju redan utrustad med bästa ljud-och bildutrustning.

Jag har varit på konserter med såväl Dalasinfoniettan och DOF (Dalarnas orkesterförening) och det är uppenbart att publiken är äldre, minst medelålders.

Slående är bristen på kreativ ljussättning under de arrangemang jag deltagit i vid Kristinehallen. Likaså skulle dagens unga, säkerligen, uppskatta en viss inblandning av interaktion med digital media under vissa framträdanden.

Att bevista en konsert behöver inte betyda att man ska tråkas ihjäl av det visuella. Det finns naturligtvis, som alltid, en klick av kulturförstöra​re. De "fina", som sluter sig som musslor kring den egna lilla gruppen. Tyvärr, har de inte insett att musiken tillhör alla människor och är gränslös!

Lugnetkyrkan har visat att de kan såväl ljus som ljud med arrangemang som inbjuder alla och envar. Dessutom är sittplatserna komfortabla, kan varieras och passa in på olika gruppkonstellationer och av fräscht skötta toaletter finns en lång rad.

Också en skattebetalare!

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips