Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Ja, vi tänker på ekonomin

I flera insändare och debattartiklar har Socialdemokraterna anklagat Falualliansen, och främst Moderaterna, för att bara tänka på ekonomin.

Framför allt handlar det om det förslag som Barn- och utbildningsförvaltningen lagt fram gällande den framtida skolstrukturen i Falu kommun. En genomarbetad utredning med långsiktigt hållbara förslag. Svaret är ja, vi tänker på ekonomin.

Att bevara varje enskild skola till varje pris är inte ansvarsfullt

Eller rättare sagt, tar ett ansvarsfullt grepp om ekonomin. För gör vi inte det så kommer det i förlängningen att leda till sämre skolresultat för Faluns elever och sämre arbetsmiljö för lärarna när pengarna inte räcker till kärnverksamheten. Ekonomi har en stor betydelse för det vi vill åstadkomma, en skola i världsklass.

Det Socialdemokraterna i sin iver att locka väljare glömmer att nämna är att flera av de skolor som föreslås läggas ner är i så dåligt skick att det krävs åtskilliga miljoner i underhåll för att återställa dem till en godtagbar standard. Underhåll som varit eftersatt i många år.

Att bevara varje enskild skola till varje pris är inte ansvarsfullt. Så klart finns det elever och föräldrar som inte vill något hellre än att deras lilla byskola ska få leva vidare. Men det får inte ske på bekostnad av Faluns övriga elevers utbildningsmöjligheter.

Socialdemokraterna efterfrågar också snabba lösningar för att komma till rätta med köer inom barnomsorgen på ett antal platser i kommunen. Snabba lösningar betyder kortsiktigt och dyrt.

Mitt tips är att läsa skolutredningen lite mer noggrant – en radikal utbyggnad av barnomsorgen föreslås nämligen. Vi Moderater tänker långsiktigt och ansvarsfullt, vi vågar ta obekväma beslut som i slutändan gynnar Faluborna. Att som Socialdemokraterna göra populistiska utspel, utan ekonomiskt ansvar, är en lyx man bara kan ägna sig åt i opposition.

Tina Sjöström (M)

ledamot i Barn- och utbildningsnämnden

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips