Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag är långtidsarbetslös - varför straffas jag både själsligt och ekonomiskt, (S)?

Till mitt parti Socialdemokraterna: Det är bara ett år till riksdagsvalet och det bär mig emot att skriva detta, men som varande utan fast arbete sedan många år och fjättrad i någon slags värld på sidan av blir jag på ren svenska förbannad när jag får svar via mail från Socialdemokraterna att nedtrappningen av a-kassan till 65 procent är tänkt att fortsätta.

LÄS OCKSÅ: Sundberg: Budgetnyheternas veckor

Varför tänker ni behålla nedtrappningen av a-kassan? Är det inte illa nog att gå arbetslös länge, brytas ned själsligt och bollas fram och tillbaka i åtgärder? Vi ska straffas ekonomiskt också?

LÄS OCKSÅ: Maria Hamberg: När arbetare inte längre arbetar blir vi mindre värda

De som däremot har en starkare ställning på arbetsmarknaden vill ni stärka ekonomiskt genom att höja taket ytterligare. Vi som sitter fast i långtidsarbetslöshet, har haft en låg lön och kanske är 55+ verkar ni ignorera totalt. Vi når sällan eller aldrig något tak.

LÄS OCKSÅ: Sundberg om M: "Sänk skatten och skär ned"

Extratjänsterna som införs ger inte ens en ny a-kasseperiod, däremot räcker de högst två år och sedan tillbaks till ruta 1 och samma sketna ersättning. Inte får den som närmar sig 60 år någon fast tjänst efter två år på ett jobb som egentligen inte existerar utanför åtgärdskarusellen. Varför kan inte vi som är över 55 år få avsluta arbetslivet i värdighet!

Bengt Fredriksson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare