Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Jag trodde aldrig vinylskivan skulle försvinna

Jag trodde aldrig att vinylskivan skulle försvinna. Jag var en stor samlare och hade 4000-5000 Lp-skivor i mina hyllor och jobbade i musikaffär i Mora.

När cd:n kom, trodde jag att det var en "nyck", men icke. Vinylskivan dog och nu har cd:n dött och allt i musikväg ska streamas och finnas i molnet.

Vi är lallande dårar i händerna på smarta affärsmän

Varför reagerade vi inte? Varför gjorde vi inget? Och nu ser vi den tryckta boken som ligger i sina sista dödsrosslingar, emedan den digitala och streamade boken från molnet tar över marknaden. Snart finns inga nya tryckta pappersböcker att få tag i. Varför gjorde vi inget? Varför lät vi det ske?

Likaså det här med kontanter; först fick bankerna oss att skaffa kontokort istället för kontanta medel. Nu vill man skrota kontokortet och istället få oss att swischa... Detta ord som jag inte ens kan stava. Och för att swisha så måste man ha den senaste och modernaste av mobiltelefoner vilket innebär ett byte av telefon vartannat, vart tredje år...

Varför gjorde vi inget och skrek högt i protest?

Idag kan man inte få tag i kontanter någonstans och banker vill inte ens ta emot dom. Du måste kunna visa intyg på var du fått tag i dina hundralappar.

Hur kunde det bli så här? Jo för att vi konsumenter inte haft förstånd att reagera och säga nej och åter nej.

Vi är lallande dårar i händerna på smarta affärsmän.

Sven Lind

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips