Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Känner inte igen bilden från rättspsyk

Efter torsdagens insändare i DD den 14 januari angående mobbning inom Rättspsykiatrin känner vi att vi vill ge en lite mer nyanserad bild av vår arbetsplats.

Det är riktigt att det är arbetsgivarens ansvar att se till att arbetsmiljön är sund och säker. Men som anställda och kollegor har även vi alla ett stort ansvar för att skapa en trivsam och hälsosam arbetsmiljö utan kränkningar av varandra.

De slav- och sektliknande förhållanden som skrivs om i insändaren känner vi inte igen oss i

Lagar och föreskrifter finns i hela samhället och gäller oss alla. Att påstå att ledningen kan hitta på egna ej lagstadgade regler är befängt då vår verksamhet är väl dokumenterad och noga kontrollerad från bland annat Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

Angående sjukskrivningar är det så att vid hög sjukfrånvaro finns olika insats-steg för ledningen att följa som även de är lagstadgade och gäller alla anställda.

Vad gäller löner finns det reglerat i kollektivavtal, också dessa gällande oss alla. Under de senaste åren har vårdsektorn fått ökande sparkrav på bland annat personalsidan vilket även gällt oss här på RPK, Rättspsykiatriska regionkliniken.

Vi har dock en grundbemanning att följa för allas vår säkerhet. Vår ledning kan knappast klandras för regeringens återkommande sparkrav.

De slav- och sektliknande förhållanden som skrivs om i insändaren känner vi inte igen oss i. Vi har båda jobbat här i mer än 30 år och delar inte insändarskribentens åsikt.

Helene Sörhäll och Elisabeth Stenfors

Läs också: Finns inget integritetsskydd vid rättspsyk?

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare