Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Katarina Gustavssons förslag är svårt att ta på allvar

Läste just att Katarina Gustavsson, gruppledare för KD i Falun föreslår att Systembolagets butiker skall stängas tillfälligt. Hon har också skrivit insändare i DD om samma sak, att Systembolagen borde stänga i coronatider. Orsaken är att våldet i hemmen ökar. Att alkoholen spelar en stor roll.

Nu tror jag du bara är ute och fiskar röster och att du vill att producenter, annonsörer och andra ska tjäna pengar på alkoholdryckerna

Men Katarina, ska jag ta dig på allvar? Visst, alkoholen är en stor orsak, där har du rätt. Men ska jag ta ditt förslag på allvar? Varför ser du inte till att alkoholproducenterna slutar med reklamen? Det är annonser i tidningar och på nätet – i massor. Inför annonsförbud också, då minskar alkoholköpen och våldet minskar! Då kan jag ta dig mer på allvar.

Nu tror jag du bara är ute och fiskar röster och att du vill att producenter, annonsörer och andra ska tjäna pengar på alkoholdryckerna. Varför inte se till att samtliga bryggerier läggs ner!?

För ett alkoholskadefritt samhälle

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips