Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: "KD står precis som M för orättvisa"

Det borde förvåna att man hör så mycket gnäll främst från Moderaterna under den pågående krisen.

Att de bara har mage att ständigt kritisera med tanke på hur de tillsammans med Kristdemokraterna i stort sett har raserat vården i region Stockholm.

Alldeles innan coronautbrottet i Sverige hade Moderaterna bestämt att göra drastiska nedskärningar i sjukvården i Stockholm. Detta trots att läget var i högsta grad ansträngt på de olika sjukhusen. I början av februari fick moderaten Irene Svenonius uppmaning från WHO att olika sjukvårdsinrättningar snarast borde se över utrustning och lagerhållning. Detta enligt Aftonbladet. Det tog två månader för moderaterna att reagera.

Man frågar sig, finns det inte minsta gnutta av självrannsakan inom vissa kretsar?. Det är bara att läsa den utmärkta boken "Konsulterna" för att få klart för sig vad moderat och kristdemokratisk sjukvårdspolitik är.

Det har ju kommit in ett nyord i svenska språket, "ebbatera". Det innebär att anklaga någon annan för problem man själv i högsta grad bidragit till. Kristdemokraternas ledare Ebba Busch anklagade vid ett tillfälle Socialdemokraterna för att ha dragit ner bemanningen inom äldreomsorgen med 500 personer. Hon fick då en fråga om hur många som försvann under högerstyret 2006-2014. Det kunde hon inte svara på, men reportern hade svaret: knappt 9000.

Kristdemokraterna uppfattades i alla fall på Alf Svenssons tid som ett parti som kanske stod för lite mänsklighet. KD står precis som M för orättvisa. De har dessutom krokat arm med partiet längst ut på högerkanten som definitivt inte står för människors lika värde.

Jag är innerligt tacksam för att vi inte har en moderat statsminister under den pågående krisen, Jag oroar mig däremot mycket för att vi har ett moderat regionråd i Dalarna med tanke på det som beskrivs i boken "Konsulterna" i region Stockholm. Det oroar mig också mycket att det numera är en moderat ordförande i socialnämnden i min hemkommun.

Det känns inte som någon tillfällighet att länder med högerextrema ledare som USA och Brasilien ligger i topp vad gäller dödsfall i den pågående pandemin.

Ken Nilsson

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips