Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare/Kollektivtrafiken: Anmärkningsvärt att skylla på Borlänges majoritet

Replik. Bo Bjurman (M) skriver i en insändare i Dala-Demokraten den 5 oktober att ”Borlänges majoritet behöver en uppsträckning för att förstå de lokala miljösatsningarna.” Han hänvisar till bussarna mellan Borlänge och Falun och att det enligt Bo Bjurman inte finns några hållplatser i Borlänge kommun.

Det är anmärkningsvärt att Bo skyller den i hans tycke dåliga busstrafiken på Borlänge kommuns styrande politiker, när det är Region Dalarna som ansvarar för kollektivtrafiken, inte kommunen. Dessutom styrs Region Dalarna och dess kollektivtrafiknämnd av en partivän till Bo.

Det är anmärkningsvärt att Bo skyller den i hans tycke dåliga busstrafiken på Borlänge kommuns styrande politiker, när det är Region Dalarna som ansvarar för kollektivtrafiken, inte kommunen

Det är också så att den fakta som Bo presenterar inte stämmer, bussarna har många hållplatser i Borlänge kommun. Den buss som stannar i Karlsvik stannar också i Ornäs, som exempel. Sen kan det alltid bli bättre, och dit hoppas vi alla vill komma.

Självklart vill Borlänge kommun att Borlängeborna ska åka buss, där är vi rungande överens. Vi måste åka mindre bil om vi ska klara klimatmålen, då behöver vi åka mer kollektivt och gå och cykla mer.

Borlänge kommun har stora ambitioner på miljöområdet, vi ska ha ett miljömässigt hållbart Borlänge så att vi lämnar över en bra miljö till framtidens generationer. Borlänge ska bli en av de bästa miljökommunerna i Sverige, och vi ska underlätta för Borlängeborna att leva hållbart. Vi måste ställa om samhället för att klara klimatmålen, vi måste våga tänka nytt och ta tuffa beslut.

Det hade varit bra om även Moderaterna kunde se allvaret i miljöfrågorna och driva politik utifrån det.

Elina Brodén (MP)

Kommunalråd och ordförande i miljönämnden i Borlänge

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips