Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Konstutställningar bör hållas stängda

Enligt tidningsreportage så har ett flertal av Dalarnas konstutställningar öppet under sommaren  i semester- och- coronatider. Dessa bör vara stängda när smittrisken är för stor och detta är att inte att respektera andra människors hälsa.

Vid sammankomster som detta, är det inte bara de som ser utställningarna utan även andra runtomkring, gamlingar och svårt utsatta som lätt kan få den allvarliga smittan. Det bör därför av naturliga anledningar vara stängt så länge det inte är okej att vistas i lokaler där smittan är alltför stor och självklart har många seriösa stängt konsthallarna, likaså här i Dala-Järna.

Dags att tänka om, innan epidemin far ut i flera domäner med ett alltför nonchalant beteende. För alla som inte lyssnar på vad som gäller i dessa coronatider har härmed en stor skuld till smittspridning.

Jag är själv en riskpatient som sedan tre månader tillbaka lever isolerad. Jag har inget att välja på mer än att inte vistas i människogrupper, vad det än gäller för arrangemang, utan självömkan.

Tusentals är redan smittade och mängder har fått en för tidig död. Stanna därför hemma för det är ganska onödigt att bidra till att sprida detta smittosamma virus och därmed också få ett mycket dåligt samvete.

Konstnär Tomas Holst

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips