Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Kungens köttbjudning

Hur var det med kungens valspråk egentligen? För Sverige i tiden. Men när kungen bjöd den nya regeringen på slottsmiddag vankades det lax och kalvfilé. Har kungen missat den starka kopplingen mellan animalier och klimatförändringar? Biståndsminister Isabella Lövin, som är vegetarian, fick klara sig med enbart potatis. Kanske är Isabella Lövin vegetarian också av solidaritet med den miljard människor som varje dag går och lägger sig hungriga eftersom det mesta som odlas blir djurfoder.

Trots kungens valspråk och trots att en tredjedel av Sveriges kommuner infört köttfria dagar eller motsvarande åtgärder för att minska köttkonsumtionen har uppenbarligen ingen attitydförändring skett på slottet. Har kungen missat att sydspetsen på Kebnekaise numera är lägre än nordspetsen och att det beror på klimatförändringarna? På kungens slott fortsätter man tydligen att smörja kråset som om ingenting har hänt.

Jonas Paulsson, initiativtagare till Köttfri måndag i Sverige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare