Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Långtidsarbetslöshet är kränkande - jag har inte råd med någonting

Långtidsarbetslöshet är kränkande och leker rysk "roulette" med ekonomin. Alla mina klasskompisar från utbildningen till styr- och reglertekniker har arbete men inte jag. Alla som jag jobbat med på Ericsson AB i 20 år har arbete men inte jag. Alla som jag gick med när jag tog busskörkort har arbete men inte jag. Alla som jag precis har läst med på högskolan har arbete men inte jag.

LÄS OCKSÅ: Insändare: Jag är långtidsarbetslös - varför straffas jag både själsligt och ekonomiskt, (S)?

Kom inte och säg att jag ska ha förtidspension. Det är lika med förnedrande. Min handikappade son har högre aktivitetsstöd än jag har. Har inte råd att gå till tandläkaren. Har inte råd att köpa nya glasögon - vilket jag verkligen behöver - för jag har bara "låneglasögon" som jag knappt ser med.

LÄS OCKSÅ: Maria Hamberg: När arbetare inte längre arbetar blir vi mindre värda

Blir mycket illa behandlad på Arbetsförmedlingen också - så även av min fackförening, som skulle ha pengar av mig när jag studerade på högskolan. Hade inte råd att gå på min mosters begravning våren 2016 - för jag hade inget jobb. Min mamma som är nästan 80 år har jag inte råd att hälsa på - för hon bor alldeles för långt bort och hade jag ett jobb så hade jag råd att hälsa på henne. Har inte råd med telefon - så jag kan inte ringa. Har inte råd med en dator - jag lånar en dator nu. Så hur ska jag registrera mig på Arbetsförmedlingen då?

Fattigast i Sverige och fredligast i hela världen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare