Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Låt politiska beslut vara långsiktiga

När samhället är hårt ansträngt, när människor dör och ekonomin rasar så är det viktigt att våra politiker axlar det förtroende de fått. Det blir i ett samhälle som är annorlunda än det var innan coronapandemin kom. När börsen är tom så gäller det att använda de pengar som finns till människors grundläggande behov.

Det kaos som pandemin orsakat innebär att vi måste tänka framåt och hitta nya strategier för det är inte bara virus om hotar utan också en skenande klimatförstörelse.

Trots att det avlidit så många åldringar på våra boenden så är det fortfarande pengarna som styr

Det som beslutas idag måste ha långsiktiga perspektiv och innebära något som kommer våra barn-barnbarn och barnbarns barn till godo, något som gör deras liv lättare att leva. Det är som politiker och beslutsfattare inte förstått att något är fel i äldreomsorgen, trots att det avlidit så många åldringar på våra boenden så är det fortfarande pengarna som styr. Det är ju bekvämt att skylla på folkhälsomyndigheten, men den myndigheten ger bara direktiv och har inget med den utarmade äldreomsorgen att göra.

Det är kommunernas ansvar att det inte fanns tillräckligt med utbildad personal och skyddsmaterial för att skydda de äldre. Att lägga ansvaret för äldreomsorgen på kommunerna som använt omsorgen som sparbössa var ett stort misstag.

Men något positivt har visat sig mitt i eländet -solidariteten var inte död- aldrig har så många människor ställt upp för att hjälpa och ge varandra stöd. Våra ungdomars kamp för klimatet inger hopp att vi tillsammans ska hitta nya sätt att leva och rädda vår planet.

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips