Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Lyssna till de boende Morastrand

Vad stormar, varav en del riktigt kraftfulla, inte lyckats med på 35 år har Morastrand klarat av på tre veckor. Bostadsområdets underbart vackra och resliga tallar har fallit för klingan, fjärran från de boendes makt att påverka, och det som vi nu tvingas acceptera är att se ut över tak, tak och tak.

En del av de sekelgamla tallarna tas dels ner på grund av kulvertbyten, vilket förstås är acceptabelt, andra tas ner ”för säkerhets skull” och här har vi som bor inte haft en chans att påverka urvalet. Björkar och körsbärsträd har också avlägsnats för att göra det ”säkrare” för oss som bor. Vad är säkerhet? Det är en biologisk mångfald med träd för koldioxid. Det är folkhälsa att ha skog inpå knuten. Träden ger barn och vuxna möjlighet att hitta skugga i den allt intensivare solen.

Där en fin och nyanlagd lekplats nu har ”tappat” skyddet från tallkronorna, är dessa säkerhetsargument inte nog?

Skärpning Morastrand, det finns en stark vädjan att ni tar ett varv till på området då knorrandet från oss som bor här ökar

I kommunens grönstrukturplan står om bostadsområdet Hånåkni att: ”tallskogen ska utgöra en tilltalande del av områdets landskapsbild och erbjuda lekmiljöer" och att "riktlinjerna därför är att tallpartiet ska värnas”.

Skärpning Morastrand, det finns en stark vädjan att ni tar ett varv till på området då knorrandet från oss som bor här ökar.

Det finns fortfarande träd kvar där fällning kan omprövas.

En av företagets omvittnade svagheter illustreras åter, dåligt med information eller delaktighet för boende.

Det finns fortfarande en chans att göra om och göra bättre.

Gunnar Nilsson, Svedjärnsvägen, Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips