Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många med arbetsskada har rätt till mer ersättning

Många som fått sin arbetsskada godkänd av Försäkringskassan för flera år sedan har rätt till mer ersättning. Den livränta som man fått efter skadan ska täcka den inkomstförlust man gjort efter skadan.

Under årens lopp har fackpressen uppmärksammats att de arbetsskadade inte fått den ersättning för livränta som de har rätt till. AFA har aldrig justerat livräntan till den utveckling som skett på arbetsmarknaden.

De flesta arbetsskadade har varit helt omedvetna om detta, även jag själv. Varken Försäkringskassan, som fattar beslut om arbetsskador och livräntor, eller AFA, som hanterar den ekonomiska delen av livräntan, har informerat om detta.

Det är upprörande och en skandal att man varken informerar de arbetsskadade och på detta sätt undanhåller den ersättning som man har rätt till

Själv tipsades jag av en arbetsskadad kollega om saken. Efter en omfattande och intensiv skriftväxling med försäkringsbolaget under sex år och sju överklaganden av beslut fick jag slutligen ersättning.

Av Riksrevisionens rapport 2007 framgår att upp till 40 procent av de arbetsskadade inte fått någon ersättning från AFA. Det är upprörande och en skandal att man varken informerar de arbetsskadade och på detta sätt undanhåller den ersättning som man har rätt till.

Leif Kåvestad

Arbetsskadades Nätverk

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips