Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Många står utanför det digitala samhället

Annons

Öppet brev till Dalarnas riksdagsledamöter.

Det är bra att det starka samhället håller på att byggas upp igen, men då måste det omfatta alla medborgare!

Hur kan en socialdemokratisk regering medverka till att slå sönder Sverige? Har partiet blivit ett parti för den förmögna delen av Sveriges befolkning och arbetar för att den som redan har - ska ha mer.

Sverige var ett jämlikt land men idag är vi det land där klassklyftorna växer mest, och med den snabba tekniska utvecklingen kommer klyftorna att bli ännu större. Tekniken är dyr och den som saknar medel får inte tillgång till det digitala samhället. Det är lätt att tro att alla har tillgång till mobiltelefon och internet men det är över en miljon svenskar som inte har internet.

Utan tillgång till internet så är det svårt att få information och kunskap. Papperstidningen blir tunnare och banken har ingen kontanthantering längre.

Att så många står utanför det digitala samhället är ett stort demokratiproblem

Den som inte har internetbank har ingen swish och affärerna tar bara kort. Den som är utan mobil har svårt att betala sin parkering eller toalett. Det orangea pensionskuvertet finns bara på nätet och man kan inte ta ut blanketter med mera. Ja listan kan göras lång. Att vara medborgare i Sverige idag kräver tillgång till internet.

Att så många står utanför det digitala samhället är ett stort demokratiproblem som ingen politiker pratar om eller försöker att åtgärda.

ubbe

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips