Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Märklig partiledardebatt i söndags

Det var en märklig partiledardebatt som sändes i tv i söndags den 7 juni 2020. De borgerliga företrädarna visade tydligt att de inte kunde skilja på statens ansvar gentemot regionens och kommunernas ansvarsområden.

Regeringen har avsatt enorma belopp för att kommunerna och regionerna skall kunna klara sina åtagande. Det är bra. Men inte med ett enda "tack" kunde borgarna få fram. Otack är världens lön, det är ett gammalt ordspråk som är användbart än i dag.

De borgerliga företrädarna försökte göra sken av att de hade kunskaper på alla områden om hur man får bukt på pandemin. Det var därför mer än klädsamt att miljöpartiets företrädare talade om att de borgerliga företrädarna inte hade medicinska kunskaper och de borde hålla sig till fakta och inte tyckande.

Att staten genom statsminister Stefan Löfven tagit pandemin på största allvar råder ingen tvekan om. Vi har varit förskonade i vårt land i modern tid. Ingen myndighet eller organisation har tidigare kunskap om motsvarande pandemi.

Svenska folket känner sig trygga med vår regering. Nu finns det en framtidstro och glädje i vårt samhälle

Staten har redan fattat beslut om ett stort bidragspaket som ger stora delar av vårt näringsliv möjlighet att klara sin situation. Bidragspaket ges även till kultur- och idrottsorganisationer. Staten visar verkligen sitt ansvar i den situation som vi befinner oss i.

När vårt land står inför en pandemi som än inte har upphört, så är det förvånande att de borgerliga partierna riktar sitt missnöje mot statsministern. De verkar tävla i vem som kan säga de flest nedsättande orden om statsministern. Det är bedrövligt i en partiledardebatt.

Flera än jag hade säkert förväntat sig att alla partierna skulle ställa sig bakom de åtgärder som redan vidtagits för att förhindra pandemin. Men det uteblev, tyvärr.

Löfvens uppmaning till oss alla är att vi skall hjälpas åt i den situation som är rådande. Det är viktigt, en hjälpande hand och ett vänligt ord kan behövas. Än finns inget facit på hur vi kan stoppa pandemin helt. Vi måste ha tilltro till den forskning och kunskap som finns i vårt samhälle.

Det kom ett glädjande besked i veckan från en väljarundersökning som visar att svenska folket ger den socialdemokratiska regeringen med statsminister Stefan Löfven som ledare en överlägsen seger. Ett bättre besked går inte att få. Svenska folket känner sig trygga med vår regering. Nu finns det en framtidstro och glädje i vårt samhälle. Försommaren är välkommen med värme och tillförsikt till oss alla.

Arne Pettersson

socialdemokrat, Mora

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips