Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Med en önskan om ett grönare och mer rättvist 2021

När det är jul och nyår kan vi fundera över och önska oss hur det nya året ska förlöpa. Vi önskar oss frid, fred och ro. Vi tänker på våra unga, både våra egna och andras barn. De som måste ta hand om det system och det samhälle vi skapat.

Det sägs att tillväxt är bra. Vilken tillväxt avses?

Vi gröna önskar oss tillväxt eller snarare återväxt och mångfald av arter, av levande skogar och av fiskbestånd. Vi önskar oss fler skyddade naturområden, fler barn som går ut skolan med fullständiga betyg, fria kvinnor, barn och män, mer demokrati i världen, mer jämlikhet, jämställdhet, solidaritet och fokus på mänskliga rättigheter. Vi gröna önskar oss många andra saker som inte går att mäta i pengar, sånt som tillit till varandra, att vi får vara friska och en ljus framtidstro för våra barn.

Den tillväxt som de flesta menar, är en tillväxt av siffror i en tabell som inget säger om hur ohållbara våra liv på en skör planet är.

Inför 2021 så önskar vi i Miljöpartiet, att med er hjälp att vända skutan och ändra synsättet, att se till allas möjligheter att leva goda liv, utan att förstöra för andra medarter i Falun, i Sverige, i världen. Vi behöver alla en frisk jord, fungerande ekosystem, demokrati, delaktighet och glädje.

Miljöpartiet de gröna i Falun Maj Ardesjö, ordförande, Richard Holmqvist, vice ordförande, Mats Wiklund, ledamot kommunfullmäktige, Karolina Brosche, ledamot kommunfullmäktige, Kenth Carlson, ersättare kommunfullmäktige, och Linus Lindgren, ersättare kommunfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare