Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Men "Luddevika" då: Solelanläggningen är en investering för framtiden

Är det sant (i DD 1 augusti)? ”Luddevika” snubblar i luddorna och avstår från REDAN BEVILJAT bidrag på nästan 300 000 kronor till en solenergianläggning? (För att samtidigt köpa ut en IT-chef till dubbla beloppet).

Solelanläggningen är alltså en investering för framtiden medan IT-chefen är en löpande utgift som tär på kapitalet – och han behöver inte jobba. Vill ni veta vad man kan få för en investering i solel?

Där jag bor har vi investerat i 216 moduler solel som täcker nästan hela taket på huset jag bor i. I juli 2018 fick elbolaget lov att betala oss för levererad el i stället för tvärtom. Under de första 7 månaderna sparade fastigheten cirka 40 000 kr i elkostnader jämfört med föregående år. Med nuvarande trender kommer vi att betala av anläggningen mycket fortare än väntat.

Med nuvarande trender kommer vi att betala av anläggningen mycket fortare än väntat.

Detta när sådant är ett hopp i klimatkrisens tidevarv, en signal inför framtiden. Vad ger ”Luddevika” kommun däremot för signaler? Politiker som tydligen inte kan tänka i nya banor – eller inte alls? Var det bara betonghäckarna i (s) som beslöt detta? Vad tycker de andra partierna?

Med detta ”soleländiga” beslut är väl Ludvika Sveriges mest bakåtsträvande kommun, med nynazister och allt.

Erik Eriksson, Miljöpartist i Falun

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips