Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Miljöpartiets ambitioner kommer på skam

Annons

Replik till miljöpartiets Kerstin Lundh, Mursal Isa och Jonas Åsenius som skrev i Dala-Demokraten den 21 februari.

Det finns en lång tradition av miljöarbete i Region Dalarna, tidigare Landstinget Dalarna. Ett stöd i det arbetet har varit en ambitiös Miljöpolicy. Den vill nu det borgerliga styret byta ut mot en oerhört luddig Hållbarhetspolicy.

När vi på regionstyrelsen la förslag om att regionen även fortsättningsvis ska bedriva ett aktivt arbete för att förebygga och minska utsläppen av klimat- och miljöskadliga ämnen, minska avfallsmängderna, ställa miljökrav vid upphandling och göra miljöbedömningar inför beslut, sa miljöpartiets Kerstin Lundh att det var bra förslag som hon ställde sig bakom.

Så agerar ett Miljöparti som inte längre står upp för miljöfrågor

Problemet är att när den övriga blågröna majoriteten inte höll med henne, då backade hon och röstade med sin majoritet istället för med det förslag hon sa sig stödja. Så agerar ett Miljöparti som inte längre står upp för miljöfrågor. 

Att styret infört en ”hållbarhetsberedning”, helt utan beslutsmandat, är en väldigt klen tröst. Miljön blir inte bättre av en diskussionsklubb, utan behöver konkreta åtgärder. I den nya Hållbarhetspolicyn finns dock inga konkreta åtgärder. Istället finns endast vaga skrivningar som säger att man ska ha ”sammanhållen styrning och ledning med ansvarsfullt och regionövergripande perspektiv, samt strategisk ledningseffektivisering i ständig förbättring”. Många klyschiga ord men inte någon verkstad. Det är tyvärr Miljöpartiets nya linje i regionpolitiken. 

Elin Norén (S)

Oppositionsråd Region Dalarna

Sebastian Karlberg (S)

Oppositionsråd Region Dalarna

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips