Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Minutstyrning drabbar vårdbehövande

Vårdbehövande blir planlagda. Som exempel får det ta fem minuter att bli rakad.

Vårdsektorn i Socialnämnden, Mora, och kanske även på andra orter i länet, har accepterat att använda sig av ett tidsstudiesystem som industrin använde sig av på 70-talet, men nu nästan helt skrotat.

Förr litade Socialnämnden på sin personal. Idag är det en minutjakt på vårdpersonalen som ytterst drabbar det vårdtagarna.

Idag är det en minutjakt på vårdpersonalen som ytterst drabbar det vårdtagarna

De förtroendevalda ledamöterna i Socialnämnderna har sitt fokus bara på budget, inte hur vårdtagarna och anhöriga upplever vården. Är det någon Socialnämnd i länet som gjort en en utredning och uppföljning av hur vården uppfattats av vårdtagarna och deras anhöriga?

När träffade ledamöterna vårdpersonalen och frågade hur de upplever sin arbetssituation?

Det är mer dags att vi ställer upp på Undersköterkesuppropet! Deras synpunkter är värdefulla om vi skall kunna få en bra och ändamålsenlig vårdsituation för våra äldre. Då gäller det av vi lyssnar av och följer de synpunkter som personalen framför.

Du som läser detta, tänk till hur är det i din kommun och tala om för dina folkvalda hur du vill ha det!

Arne Pettersson (S)

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips