Annons
Vidare till dalademokraten.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Insändare: Mobbning inom rättspsykiatrin

Det är arbetsgivaren som har ansvarar för att arbetsmiljön är sund och säker och att kränkande särbehandling förebyggs och att drabbade tas om hand.

Men inom rättspsykiatrin ser det helt annorlunda ut i dagsläget.

Ledningen nonchalerar gällande regler genom att hitta på egna, som inte är lagstadgade eller tillåtna att bedriva på arbetsplatsen. Personalen blir särbehandlad, där vissa bemöts på ett bra och korrekt sätt, medan andra blir behandlade riktigt illa genom kränkande behandling.

Som exempel kan nämnas:

- Personal blir misstrodd vid sjukskrivning.

- Journaler vill läsas utan samtycke.

- Löner betalas inte ut på ett korrekt sätt trots att personal blivit utkommenderad att jobba utöver den ordinarie schemalagda arbetstiden.

- Personalstyrkan krymps, trots att det tullar på säkerheten.

Detta leder till en farlig och otrygg miljö för både personal och klienter. Jag upplever det som att ledningen vill att personalen ska tiga och jobba under sektliknande förhållanden, faktiskt på gränsen till slavliknande former. Det finns personal som sjukskrivit sig för att nå välmående efter ledningens sätt och vilja att utse syndabockar.

Fått nog

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips